«

»

Manifestări culturale marca Gheorghe A. M. Ciobanu

Muzeul de Artă din Roman a găzduit sâmbătă, 30 septembrie, o manifestare culturală de excepţie prilejuită de lansarea ultimelor două volume semnate de publicistul romaşcan Gheorghe A.M.Ciobanu.

Primul volum lansat „Mecena, medic şi misionar Teodorescu” a fost dedicat doctorului Constantin Teodorescu, prietenul profesorului Gheorghe A.M. Ciobanu, importantă personalitate culturală a Bârladului si a întregii Moldove, susţinător moral şi financiar al artei, în egală măsură colecţionar şi donator, întemeietor al uneia dintre cele mai prolifice fundaţii culturale. În volumul său, scriitorul a spus: „Doctorul Teodorescu, în întreaga sa viaţă, a respectat dominantul «a fi», dar, în schimb, a înlocuit pe «a avea» cu neauxiliarul «a face». Ceea ce a realizat acesta în câteva decenii depăşeşte media pe secol. Dacă n-ar fi zburat spre moarte, ar fi continuat să dăruiască vieţii valori mai mari de spirit”.

Cel de-al doilea volum care a văzut lumina tiparului la Editura Muşatinia „Portrete dintre rame” cuprinde 150 de portrete ale unor personalităţi de prim rang cu origini în oraşul muşatin.  „Tipare umane, nu simboluri, cu oameni adevăraţi, creionaţi din amintiri, sentimente, gânduri descriptive, oratorice, ne sunt dezvăluite cu umor şi spontaneitate, trăsătură specifică stilului artistic ce îl caracterizează”, a spus Emilia Ţuţuianu, directoarea Editurii Muşatinia.

Lansarea celor două volume a fost dublată de vernisajul expoziţiei temporare de pictură semnată de artistul plastic bârlădean Nelu Grădeanu. Manifestarea culturală s-a desfăşurat în prezenţa criticului de artă ieşean Valentin Ciucă  şi a unui numeros public iubitor de cultură.

realitateamedia.ro

Lasă un răspuns