«

»

Adrian Alui Gheorghe în delegaţia română la Târgul Internaţional de la Frankfurt, Germania

După Târgul de Carte “Libris” din perioada 3 – 6 octombrie, scriitorul Adrian Alui Gheorghe participă la cel mai mare eveniment de acest gen din lume – Târgul Internaţional de la Frankfurt, Germania. Scriitorul pietrean face parte din delegaţia României în care sunt patru scriitori invitaţi ai Ministerului Culturii şi ai Institului Cultural Român. “Este cel mai important târg de carte din lume, ţara noastră are stand independent, unul impresionant, iar delegaţia scriitorilor este compusă din Florina Ilis, Nora Iuga, Nicolae Prelipceanu şi eu”, a declarat Adrian Alui Gheorghe.

Târgul de la Frankfurt este deschis în perioada 9 – 14 octombrie. Pe 11 octombrie, Adrian Alui Gheorghe susţine o prezentare despre poezia română contemporană în contextul european, urmată de lansarea cărţii sale “Omul giruetă”, apărută la editura Tracus Arte, volum în curs de traducere în limba germană. Lansarea volumului este acompaniată de un recital de poezii în limba română traduse de unul din cei doi traducători ai volumului său, acelaşi care a tradus în limba lui Rilke poezia lui Mihai Eminescu. Apoi, pe 12 octombrie, la standul editurii Polirom, scriitorul Adrian Alui Gheorghe va lansa, alături de Florina Ilis şi Nora Iuga, alt volum al său, un roman de-această dată “Urma”.

“De asemenea, tot la standul Polirom va fi şi antologia mea “Născut în ‘58”, un proiect în colaborare cu Polirom şi Cartea Românească, prin care am adus împreună câţiva poeţi importanţi, născuţi în 1958. În această antologie se regăsesc Vasile Gârneţ de la Chişinău, Liviu Georgescu care trăieşte în New York, Bogdan Ghiu, Ioan Es Pop, Nicolae Ţone, Lucian Vasilescu, Radu Voinescu, Varujan Vosganian şi eu. Toţi ne-am sărbătorit anul acesta sub auspiciile editurii Polirom – Cartea Românească, prefaţa la acest volum aparţine lui Vasile Spiridon, şi el născut în 1958. În noiembrie, când voi lansa cartea şi la Piatra Neamţ, sper să aduc mare parte din cei cuprinşi în această antologie”, a mai spus scriitorul Adrian Alui Gheorghe.

ziarulceahlaul

1 comment

  1. Sava Sifora

    MULT SUCCES Scriitorilor noştri !

Lasă un răspuns