«

»

Veronica Balaj – Revista Melidonium, în rezonanţă cu necesităţile culturale contemporane

Revista Melidonium, cu o titulatură atât de poetică, rezonează cu necesitatea contemporană de a ne informa rapid, de a comunica, mai ales de-a comunica.
O revistă care reuşeşte să se remarce şi să existe în ritm susţinut în acest peisaj editorial atât de divers. Vreau să zic, în această concurenţă publicistică.
Ideea de interculturalitate, legătura cu revistele şi scriitorii de pe multe meridiane este una din coordonatele care-i asigură acestei publicaţii renumele dar şi rezistenţa în timp.
Oricât s-ar scrie în lumea literară, tot este loc pentru dăruire, în numele limbii literare, în numele culturii.
A face publicistică literară în acest context informaţional vertiginos este cât se poate de onorant şi… e nevoie de multă perseverenţă, de încredere în artă, când alte categorii, multe de fapt, foarte multe sunt orientate spre adunarea de arginţi, a te dărui pentru ca un anume segment uman, poeţii, scriitorii, oamenii de cultură să poată comunica, este fără îndoială ceva onorant precum spuneam. Mă număr printre favorizaţii care au fost publicaţi dar, merituoasa şi remarcabilă este atitudinea în general faţă de cei care işi doresc să publice, să inter relaţioneze cu semenii din breasla scriitoricească ori a artelor plastice, a culturii în general. Este generozitate, este încredere în arta. Tinerii sau mai noii scriitori au o uţă deschisa. E oare puţin lucru?

Am trimis materiale ale acestora, din Austria, din Canada şi revista le-a publicat.
Gânduri de admiraţie pentru dăruirea, pentru iubirea de cuvântul scris artistic pe care o dovedeşte de ani buni revista prin redactorul său şef, doamna Emilia Ţuţuianu şi Dorin Dospinescu.
Să ajungă să aibă o istorie din ce în ce mai întinsă în lume şi să reziste în timp!

Lasă un răspuns