«

»

Mihai Dascălu: Impedimentul Unificării Moldovei (o viziune aparte)


Nu exista indoiala vizavi de normalitatea perpetuarii oricarei omogenitati, fie din lumea vegetala, fie din cea animala, mai ales, a celor care demonstreaza insusiri ale convergentei spirituale. Va fi corecta, prin urmare, afirmatia precum ca moldovenii de pe planeta Marte sunt una cu cei de pe planeta Pamant. Si viceversa. Filosoficul argument conduce indubitabil la deductia ca, conform cutumei din domeniul constitutional, Moldovei ii revine dreptul natural si istoric la integralitatea patrimoniului uman si teritorial. Cu alte cuvinte, Patria moldovenilor e harazita de Dumnezeu – non scripta, sed nata lex (nu prin legea scrisa, ci cea a naturii) si Ea nu necesita – dar absolut! vreo caraghioasa dublura.

Civilizatia umana e plina de exemple, cand Imperii artagoase pretind adesea drepturi scornite in unicul scop de a acapara, jefui, nimici… Cu ochiul liber se observa brutalitatea sechestrarii violente, la a.2015 d.Hr., a mandrului stat moldovenesc de odinioara. Revendicand-ne titlul de etnie, mentionam ca in perspectiva reabilitarii echitatii sociale ceasul inlaturarii arhaicului drept al fortei si instaurarii fortei Dreptatii a sunat ! E totusi in afara oricaror dubii ca pentru reinvierea nationala, glorioasa Poarta a Crestinatatii are nevoie de sprijinul contemporaneitatii.

Negand fuzionarea habitatului romanesc, demnitarii splendidului califat “Statul Republica Moldova”[1] in mod deliberat anihileaza interesele si vointa celor multi. In detrimentul vesniciei legilor Universului, „alesii” au ales prosperitatea personala, confirmand, a cata oara? ca tradarea comunitatii evalueaza mult peste 30 de arginti. Propovaduitori himerici ai satanicei “statalitati sotialisti moldovinesti” folosesc paravanul protocolar si excita ideologii exagerate in lupta ticaloasa contra re-imbinarii neamului si pamantului. Mai mult, sub dictatul int-rusului, elita locala e preocupata de geopolitica straina, calcand in picioare transparenta si puterea de asociere a poporului. Cine-i vinovatul?

In zadar e sa vorbesti celui ce nu vrea sa te asculte, ca relevanta ura fata de tot ce este autohton sugruma rationamentul justitiei. Cu mentalitatea injectata de venin antinational, guvernantii imbraca respublicuta stalinista in hainele unei pseudo-independente (ba zic ei, ca-s mai multe[2]), renovand statutul de poligon al expansionismului rusesc. Respectiv, s-a irosit in gol sansa reunirii aparuta in anii 1989-1991 iar perceperea realitatii, din pacate, e distorsionata de serviciile defavorabile ale mass-media, care, angajand termenii nefunctionali “Basarabia – Moldova”, devin complici la uzul de fals.

Din partea opusa, rezumam ca daca le suporta mendrele, populatia isi merita conducerea. Ceea ce inseamna ca pana la urma dureroasa problema a renasterii Moldovei pare sa rezide in atitudinea subiectelor internationale ce au tangenta, asa ori altfel, cu framantarile tumultoase din cerul Carpatilor. Sub care aspect, indiferent de manifestarile atmosferice – personale ori de grup, impedimentul refacerii strabunei Kara-Bogdanii deosebeste anumite repere:

Apatia posesorului de suveranitate al istoricilor Wallachii. Confruntat cu colosala forta a Tartariei de Nord, romanul a dat-o pe evolutie: ni se da – e de bine, ni se ia – asta-i; ne uneste spontaneitatea – e prea-“haraso” (elogiem “unificatori”, care n-au nici in clin, nici in maneca), nu indraznim – strangem cureaua, chipurile, pan-a face plopul mere…
Aspiratia Kremlinului de a domina coastele Balcanilor, gurile Dunarii, pe calea modernei renovari a diabolicului criteriu latin “divide et impera”. Cu regret, spatiul rasaritean rapit al Valahiei Minor – interfluviul Nistru-Prut, e transformat de agresor in poligon. Tactica seniorului din umbra e palpabila – pe cel dezbinat il manipulez dupa placere.
Este axioma faptul ca RESTAURAREA Legii in sud-estul Europei depinde totalmente de reintruparea Moldovei. Prin care prisma, eliminarea nedreptatii facute moldovenilor in anii 1812 / 1940 / 1944 constituie sarcina primordiala a Institutiilor Internationale. Cine si cand face Apelul?
Neaplicarea fata de Basarabia – Moldova – Romania a clauzelor de caducitate a consecintelor juridice ale Pactului Ribbentrop-Molotov. Reabilitarea categorica a frontierelor romane de pana la 28 iunie 1940 ramane inca a fi un imperativ al timpului.
Ucraina nu restituie ceea ce nu i se cere. De ce dorm „excelentele sale„, reprezentanti ai creatorului „Mioritei„?
Deprinse a canta la prima vioara in corul taristo-sovietico – post-independist, minoritatile coloniste ce-au inundat respublicuta ilegala nu percep viabilitatea celui mai pacatos deziderat al vlahilor: unirea natiei si a teritoriilor risipite.
Temerile amatorilor de politica din Chisinau de a ramane in afara scenei (in campania electorala “elita” se acuza reciproc de inghesuiala la „treuca”; dar cine papa de-acolo, tovarasi?).
Fiecare din eventualele teze, in linii mari, poseda capacitatea expresa de a pune punct dramei seculare a Tarii Moldovei. Inventat de cotropitor intru crunta dezmembrare a unei tari mici, a unui popor pasnic, ingeniosul amalgam dintre adevar si minciuna – „moldovean / roman” nu pe el, ocupantul, ci pe bastinasi ii face de ras. Se impune stringent, astfel, oportunitatea de a vedea daca indigenii mai poseda un gram ceva de onoare. Si asta, pe langa potentiale calcule politico-financiare la re-asamblarea a doi separatisti notorii – Chisinau and Tiraspol.

A priori, actiunile orientate la reunire nu pot fi decat legitime! Ori, daca aborigenii din „Maldova” bolsevica se declara moldoveni (conform vigilentei afirmatii a „binevoitorilor” de toata culoarea, ca noi n-am stiut-o!), rezulta ferm necesitatea intruparii cu semenii din spatiul Prut-Carpati. Unitatea ne decide soarta, fara a astepta pomana de la mizantropi. Noi, insine, efectuam intregirea neconditionata a natiunii si gliei!

Curtea Internationala de Justitie, Organizatia Natiunilor Unite, au ocazia sa-si verifice greutatea Cuvantului in mizeria ce intuneca gradina musatina (desi „enigma” e stoarsa din deget).

Sa fortificam viitorul, moldoveni! Doamne ajuta!

Mihai Dascălu / 31 martie 2015

Note

[1] Constitutia Republicii Moldova. Articolul 1. Sursa – http://lex.justice.md/document_rom.php?id=44B9F30E:7AC17731; accesat la 31 martie 2015.

[2] http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova; pct.1.4 si 1.9; accesat la 31 martie 2015.

Lasă un răspuns