«

»

Mihai Dascălu: Oportunitatea Reîntregirii – Unire sau Reintregire?

Romania mareLa 28 iunie 1940, Tara Moldovei, parte constitutiva a Romaniei, e scindata de agresorul aleator, Uniunea Sovietica. Rautatea continua sa dainuie peste gradina musatina deformata, deoarece Ucraina administreaza pamanturile moldave instrainate violent – habar n-ai! de la 2 august 1940 pana in prezent.
Generatia actuala poate infaptui REINTREGIREA Patriei!
Generatia actuala e datoare sa REUNIFICE strabuna Kara-Bogdanie!
Problema cea mare a unirii Republicii Moldova (RM) cu Moldova (iarta-ma, sfinte Doamne, de asemenea calambur tampit) nici ca ar constitui vreo una dintr-o multitudine oarecare de optiuni. S-ar putea uni, de ce nu? 2, 3 sau mai multe subiecte de sine statator. Chisinaul, insa, sub orice aspect n-ai privi, nu intruneste exigentele necesare. Niciodata in istorie n-a desemnat, sarmanul, o entitate aparte; nu poseda, deci, capacitatea de a discuta de la egal la egal chestiuni de Unire. Veleitatea in aceasta privinta apartine poporului dezbinat prin frauda! Iata de ce consideram ferm ca nu Unirea trebuie abordata in disputele protocolare, ci REINTREGIREA.
Starea de jure a lucrurilor atesta irefutabil ca nu pe Unire trebuie pus accentul, nano-„respublicutea” contemporana reprezentand creatia artificiala a tov.Stalin pe taram carpatin rapit cu forta. Care-ar fi calea cea dreapta? Solutia e oferita de cutuma dreptului penal: ce s-a furat, sa fie intors obligator inapoi! Plus, condamnarea agresorului!
Printre altele, retrocedarea iminenta a teritoriului rezulta din cerinta de lichidare a consecintelor juridice ale Pactului Ribbentrop-Molotov, in urma recunoasterii lui drept nul ab initio de catre intreaga comunitate umana. Sa nu uitam ca anume sub umbrela Pactului de trista pomina a fost cucerit interfluviul Nistru-Prut de sovietici; ba inca, asa, mai in saga (!?) au insfacat si Tinutul Herta. Pourquoi, tovarasi?
Intrebare (de un miliard, acel furat de „canducatorii” splendidei RM): De ce nu se aplica prevederea internationala!? fata de frauda comisa de URSS in privinta Romaniei – Moldovei – Basarabiei? Asta-i unica cale de solutionare legala a diferendului „moldovean / roman” provocat de Chisinaul secesionist. Din perspectiva anului 1975, Helsinki poate doar sa salute instaurarea echitatii sociale pentru moldoveni: recombinarea fireasca a integralitatii unui corp vatamat de raufacatori.
In calitate de intermezzo. La ce folos, fanfaronade gen conferinta internationala „Pactul Ribbentrop-Molotov si consecintele lui pentru Basarabia”, organizata sub egida – mama draga! a Parlamentului Republicii Moldova, in zilele de 26-28 iunie 1991, la Chisinau?(http://www.europalibera.org/content/article/24248708.html)
Citesti, si nu-ti vine sa crezi: „…conferinţa a întrunit istorici, politologi, cercetători din domeniile conexe şi politicieni din 16 ţări, printre care România, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Israel, Cehoslovacia, Polonia, Rusia, Ucraina, Ţările Baltice, Georgia etc. În total au luat cuvântul 64 de persoane, dintre care 15 – din Republica Moldova, evenimentul fiind reflectat de către 80 de jurnalişti de la 6 agenţii de presă, ziare şi reviste, precum şi mai multe televiziuni şi posturi de radio de peste hotare.” Ei si? Care-i efectul?
Da mai putin de zero; nu urmeaza zare de actiune orientata la restabilirea dreptatii schinjuite. Explicati-mi rostul consfatuirilor, daca nu se reabiliteaza frontiera rasariteana a Romaniei, de pana la data de 28 iunie 1940? Constatam cu stupoare continuarea spectacolului diabolic pe cele doua maluri contrapuse ale Prutului, raul intern al Moldovei.
Aiureala Chisinaului pro-muscalesc ingamfat, exteriorizata in versiuni tipice „parlament / guvern / presedintie / statalisti / patrioti / iubareti… ai unei Maldove de buzunar” compromite nu numai Umanismul, ci insasi esenta Vesniciei. Dumnezeu a harazit o Moldova Unica, ce intruchipeaza Romania moderna.
De ce tace Romania?
Unde se afla Curtea Internationala de Justitie?
Mihai Dascălu / 19 mai 2015 Chişinău
P.S.
N-aveam cunostinta, la data de 19 mai curent, de marsavenia de gunoi, varsata cu impertinenta pe capul moldo-ivanilor in postarea de la adresa electronica http://www.actualitati.md/ru/analitika/neudobnaya-dlya-unionistov-pravda-o-vremenah-rumynskoy-okkupacii-moldovy-i-pridnestrovya. Desi contrafacuta mizerie nu merita macar o minuscula atentie, subscriu totusi adnotarile de mai sus ca o anticipata (eventuala) riposta.
Pe cat de lunga, pe-atat de ofensatoare, epistola ridica osanale vechiului si nemuritorului procedeu (rotungeste acusi circa 100 de ani!) de indobitocire rosie: Moldova a ocupat Moldova. Nu orisicare „filosof” s-ar dumeri in sofisticatul idiotizm. Adevarul lor inversat (“pravda”) trebuie sa predomine ambitiile imperialiste. Se afirma, per contrario, ca l’Union Soviétique a sechestrat habitatul istoric moldovenesc (atac secundat de dezmembrarea imediata a pamantului cucerit al Basarabiei), in scopul instalarii fericirii „nasih maldavan„!? cu tancurile. De atunci s-a inradacinat pe plaiul „Savietscoi Mulidavii” obiceiul de a ridica nu plugul, ci tancul pe postament.
Dupa „eliberarea” de vatra, tancul a „parfumat„, adicatelea, suprafata ocupata cu izul deznationalizarii si al colonizarii. Tocmai de aceea, pe vremuri, la asa zisele ridicari / deportari, ai nostri tarani plesneau de bucurie, fredonand: „Sapte mere intr-o basma / Si-am plecat la Moscova„. Stratagema invadatorului consta in a demonstra “stiintific”!? rusismul pretins al locuitorilor.
De ce s-a speriat acum aghiuta? De revigorarea constiintei nationale, manifestata prin marsurile unioniste din mai, 2015. E nevoie, curat, sa gasim un bolsevic, care sa interpreteze cunoscutul refren al pogorenilor inrobiti: Buharest – acasa, ploho, Moscva – gulag (lagare de concentrare), haraso.
O face pe-a neznaiului int-rusul, cu buna stiinta calcand in picioare buchia Tratatului incheiat intre D.Cantemir, domn al Tarii Moldovei, si Petru I, samoderjetul Rusiei: “…13. In caz de candva s-ar face pace intre imparatia noastra si sultanul turcesc, principatul Moldovei sa nu fie lipsit niciodata de apararea si protectia Mariei Noastre tarului… 16. Fagaduim ca noi si urmasii Mariei Noastre tarului vom fi datori sa pazim cu sfintenie aceste articole, sa le intarim in chip neclintit si sa le pazim pe vecie.”
Frontiera de pe Prut evoca viclenia rusilor in drama Moldovei.

 

 
M.D. 23 mai 2015.

Lasă un răspuns