«

»

Mihai Dascălu: Târgul Ieşilor, capitala nu ştiu cui şi-a nu ştiu ce


Motto:
„Prea v-aţi aratat arama sfasiind aceasta tara,
Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara,
Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei,
Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti – niste misei!”     (Mihai Eminescu – Scrisoarea III)
***
Stimate cititorule.
Ingaduie o clipa si, pana a accesa adresa electronica – http://independent.md/economica-gazele-romanesti-nu-mai-sunt-dorite-moldova-conducta-iasi-ungheni-este-inutila/#.VkSnHnYvfIW, – fa-ti cruce. Fii atent la titlul informatiei indicate; din ea razbate in forta atacul Satanei asupra etnicilor bastinasi: „Economica: Gazele romanesti nu mai sunt dorite in Moldova. Conducta Iasi-Ungheni este inutila.” Ai prins firul? Depasind gnosticismul patriarhilor teologiei crestine, aberanta abordare imbraca fantasmagoricul „statulet” – creatura a Pactului Molotov-Ribbentrop, in ditamai haina tezaur a Moldovei lui Stefan.

De esti credincios sau nu, nu mai conteaza. Admira debilismul bolsevic din seria „sa vezi si sa nu crezi” in plina actiune: Iasiul livreaza gaze naturale in Moldova.

Preacurata Parascheva, Ocrotitoare a Moldovei !

Ceva n-am interpretat corect? Nu vad „teara / Basarabia / Maldova” Chisinaului? Apoi, da. Dam dovada de loialitate si apelam la un citat: „Dar dincolo de cererea inexistentă de la moldoveni, cantităţi mari de gaze oricum nu pot trece din România către Moldova.” Observam cu uimire ca arhaicul procedeu de colonizare al gulag-ului disparut (Uniunea Sovietica) e scos de la gunoi; nastrusnica formula „moldovean vs roman”?! a reinviat si prospera.

Mama draga, intram in jocul invadatorului? Orice om sanatos la minte percepe ca in schinjuirea artificiala, efectuata de calau, Chisinaul impertinent n-are nici cea mai infima capacitate de a etala macar fosta RSSMoldoveneasca (respublicutea stalinista socialista de trista amintire), daramite tara / Basarabia / Moldova? Dimpreuna cu cotropitorul, colonistii, moldo-ivanii, cei rataciti sufleteste, dar si cu lumea de buna credinta, sa cugetam: In care „Maldova” ar putea eventual – la mintea nebunului! sa transporte gaz Iasii, capitala Moldovei? Gogoasele iscusitului Pacala de departe nu ating nulitatea nihilismului afisat.

Numai si numai dintr-o „colegiala” similitudine cu semnatarii publicatiei disputate, reiteram unele semne de intrebare:

Furnizeaza oare turbe Moscova in Rusia?

Presteaza, ceva acolo, Kievul in Ucraina?

Minscul – in Belorusia?

Varsava – in Polonia?

Berlinuil – in Germania?

Parisul – in Franta?

Madridul – in Spania?

Ulan-Batorul- in Mongolia?

Antananarivul – in Madagascar?

Ne oprim? (Simtul bunei cuviinte nu rabda prostia infinita.)

Cum n-ar fi, cu aiureala „om-ologilor” nu-s de acord!

De ce?

Deoarece curmarea sfintei minciuni tine de OMENIE, de ADEVAR – calitati ce nici roentgenul nu le descopera la oficialii Chisinaului / Bucurestiului. Desi la gradinita de copii, posibil, au ascultat povestea despre forta de rezistenta la frangere a unei nuiele comparativ cu cea a manunchiului, „iluminatii” n-au insusit povata. Ei o fac pe-a neznaiului si nu deosebesc fragmentul de un tot, indiciu peremptoriu ca nuiaua n-a fost aplicata la timp. Iata ca in zadar invata Biblia: “Cine cruta nuiaua, uraste pe fiul sau, dar cine-l iubeste, il pedepseste indata.” (Proverbe 13.24). Mai mult, „prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat”, tovarasii determina Soarele sa se roteasca in jurul cladirii Parlamentului chisinauiean.

Abandonand lejer considerabile portiuni din Basarabia – instrainate la 2 august 1940 cu concursul tacit al Chisinaului tradator, deputatii „ot Sovietscaia Moldavia” decid suplimentar criteriile de intensitate a campului gravitational in Univers, veridicitatea binomului lui Newton, etc.

Ca nu-s de ignorat cele insirate de mine o probeaza citatul urmator, care permite sa constatam prezenta „terii Maldovei” – ce mai?! pe harta fizico-politica a contemporaneitatii: „Factura a fost de circa 270.000 de dolari, corespunzătoare unul preţ pe mia de metri cubi cerut de Petrom de 280 de dolari, sub preţul cu care livra Gazprom în Moldova – 330 de dolari/mia de metri cubi. Totul s-a încheiat în aprilie. De atunci şi până în prezent, gazul românesc nu a mai ajuns în Moldova, care a continuat să fie aprovizionată doar de ruşi.”

Allah akbar, ghiaure. In ce pustietate ne aflam, pentru a constientiza?! ca Romania include Moldova ca parte constituanta? Nu exista, prin urmare, o Moldova in afara Romaniei, precum nu exista o Romanie fara Moldova. Asta-i unica Tara a tuturor moldovenilor, aici e fixata axa lumii noastre. Dar ce le pasa mancurtilor de sfasierea dramatica a patrimoniului uman si teritorial moldovenesc? Vedem bine, nu cauza sacrala a INTREGIRII Patriei ii oboseste.

Atmosfera Chisinaului e inhibata de o fariseica „Moldavie”, inventie a suzeranului de la Kremlin. Nedemna farsa aseamana izbitor cu obiceiul „damnatio memoriae” (pedeapsa tacerii – practicata in vremurile stravechi), cand numele unor oameni, supusi acestei pedepse, nu se intrebuinta nicaieri; era dat uitarii. Exact in acest mod procedeaza “alesii” Chisinaului astazi: promulgand falsa lor „Maldova”, ei supun interdictiei pomenirii un alt nume, cel al adevaratei Moldove.

Cata zarva inca – tesuta cu ata alba! in jurul scornelii vizavi de „capitalea Maldovei”, slavitul oras Chisinau. Nu degeaba exclama Marele Alecsandri: Karnaxi, ca era sa ma chiorasca.

Mai mult modest decat timid, Targul Iesilor – capitala nu stiu cui si-a nu stiu ce, urmeaza evlavios calea conturata de divinitate.

12 noiembrie 2015

Lasă un răspuns