«

»

Concursul Național de Creație Literară ,,Vasile Voiculescu”

Directia Județeană pentru Cultură Buzău – Centrul Cultural  ”Alexandru Marghiloman” – Centrul Județean de Cultură și Artă  Buzău

REGULAMENTUL CONCURSULUI NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ” VASILE VOICULESCU ” – ediția a XXVII-a – 2016 –

Direcția Județeană pentru Cultură Buzău, Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman” al municipiului Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău organizează, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu Biblioteca Județeană ” Vasile Voiculescu”, Muzeul Județean Buzău și Primăria comunei Pârscov, cea de-a XXVII-a ediție a CONCURSULUI NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ” VASILE VOICULESCU ”, pentru lucrări de poezie, proză și publicistică, publicate în volume în perioada 1 SEPTEMBRIE 2015 – 1 SEPTEMBRIE 2016.
Concursul este susținut financiar de Consiliul Județean Buzău și de Primăria municipiului Buzău.
La organizarea manifestării pot contribui societăți comerciale din județul Buzău și din țară, persoane fizice pasionate de literatură care cunosc și apreciază valoaroasa operă literară a scriitorului de origine buzoiană.

CONDIȚII DE PARTICIPARE

La concurs se pot înscrie cetățeni români, membri sau nemembri ai Uniunii Scriitorilor din România, din țară sau din străinătate, indiferent de vârstă, sex, pregătire profesională etc., care îndeplinesc condițiile menționate în prezentul REGULAMENT.
Lucrările, publicate în limba română, vor fi trimise prin poștă, cu mențiunea
” Pentru Concursul de Creație Literară -Vasile Voiculescu-”, pe adresa Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman” Buzău, strada Plantelor, Nr. 8B, cod 120083, până la 10 SEPTEMBRIE 2016, data poștei. În colet, alături de lucrări,
într-un plic, va fi introdusă o notă cu datele autobiografice ale creatorului, palmaresul literar al acestuia, domiciliul și telefonul ( adresa de e-mail) la care poate fi contactat.
Fiecare autor va trimite pe adresa menționată de organizatori un număr de 3 ( trei) exemplare din volumul cu care dorește să participe la concurs. Nu se admit mai multe titluri , fiecare creator putând înscrie în concurs o singură lucrare , indiferent de secțiune.
La concurs nu pot participa autori de volume premiate la edițiile precedente ale manifestării. Volumele primite la concurs nu se returnează autorilor , după jurizare acestea fiind donate bibliotecilor publice din județul Buzău.

PREMIILE CONCURSULUI

MARELE PREMIU – 1500 LEI , acordat de Consiliul Judetean Buzau.
Trei premii nationale ” Vasile Voiculescu”, in valoare de cate 1000 lei fiecare, acordate de:
– Primaria Municipiului Buzau – Sectiunea poezie
– Biblioteca Judeteana Buzau – Sectiunea proza
– Publicistul CRISTINEL POPA – Sectiunea publicistica

JURIUL CONCURSULUI

Juriul va fi alcatuit din 5 persoane – membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania şi din reprezentanti ai institutiilor organizatoare .
Deciziile juriului nu pot fi contestate.
La evaluarea volumelor juriul va avea in principal in vedere elemente privind: tematica şi originalitatea creatiilor literare , acuratetea exprimarii, decenta limbajului, designul lucrarilor.
Juriul poate decide sa nu acorde unele premii sau sa acorde, cu consultarea organizatorilor, premii speciale.

PREMIEREA LAUREAT,ILOR

Se va face in prima jumatate a lunii octombrie 2016, in cadrul unor manifestari organizate la Casa memoriala „Vasile Voiculescu” din comuna Parscov, judetul Buzau.
Pentru a putea participa la festivitatea de premiere, catigatorii vor fi anuntati in timp util.
INFORMAT,II SUPLIMENTARE

Se pot obtine la urmatoarele telefoane:
– 0238 721559 – Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman 11 Buzau;
– 0238 723050 -Directia pentru Cultura Buzau;
– 0238 721509 -Biblioteca Judeteana Buzau;
– Persoana de contact – IONEL STANUTA -telefon 0728 913853

Directia Judetţeana pentru Cultura Buzau

Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman” Buzau

Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau

Lasă un răspuns