«

»

Nina Gonţa – În mrejele vieții

[flickr_set id="72157670420383243"]

Un cuvânt înainte…

În era internetului, petrecem tot mai mult timp în faţa calculatorului. Pe undeva ne-am pierdut, deşi ni se pare că suntem, ca niciodată, mult mai aproape unul de altul. Nu ne dăm seama că, de fapt, noi suntem legaţi de tastatură, de literele înşirate pe ecran, de pozele celor dragi, pe care le vedem mai des decât pe ei, în carne şi oase.
Civilizaţia ne-a adus beneficii, dar şi mult rău, socotesc eu.
Relaţiile interumane se limitează acum la mesaje pe reţelele de socializare, la like-uri la fotografii. Soţia stă cu laptopul în faţă, într-un colţ de cameră, soţul – în alta, copilul – în camera lui… pe tabletă.
Ochii tuturor sunt mereu înfipţi în ecranul luminat.
Nu mai avem timp să ieşim la aer, să privim cum firul de iarbă îşi face loc să iasă din ţărână, cum îmboboceşte liliacul şi-şi desface floarea, nici chiar mirosul anotimpului dragostei nu-1 mai detectăm, la timpul potrivit.
Dragostea, acest sentiment frumos care presupunea cândva o apropiere romantică, plină de fiori, dintre El şi Ea, s-a dus… chiar cuvântul „iubire”, se pare, dispare încet, încet. Ce sexy este!…aşa se spune în prezent, despre o femeie frumoasă.
De aici, sexul a devenit ceva care se întâmplă prea repede între doi ,,parteneri”, fără obligaţii, fără jurăminte.
Nu, să ştiţi că nu sunt deloc de …modă veche, deşi am o vârstă.
Dar observ că s-a pierdut frumosul sentimentelor, în vâltoarea şi în trecerea vremurilor, după care… sincer, îmi pare rău.
Cartea mea are la bază un subiect real. Dar nu se poate fără ficţiune! Am vrut să pătrund în mintea unui bărbat al lumii de azi, un bărbat cu un destin aparte, rătăcit însă în mrejele ispititoare şi necruţătoare ale noului timp, ,,feisbucist-internautic”…
Nu ştiu… cât mi-a reuşit. Rândurile mele se vor o provocare a cititorului pe o temă… din ce în ce mai actuală, însă destul de controversată.

NINA GONȚA

Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova

Lasă un răspuns