«

»

Veronica Balaj, „Mătase și cafea rece elvețiană”

[flickr_set id="72157670701077624"]

În colaborare cu Uniunea Lucian Blaga a scriitorilor și artiștilor români din Spania vom avea onoarea de a prezenta cartea Dnei. Veronica Balaj, „Mătase și cafea rece elvețiană” în cadrul evenimentului nostru de sâmbătă, 17 septembrie, orele 17:00, la centrul Montserrat Caballe împreună cu traducătoarea cărții în spaniolă, Luminița Pigui Neagoe.
Veronica Balaj, poetă, prozatoare și publicistă, este membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara. Este de asemenea membră a Asociației Culturale Austria-România din Graz din anul 2006; Asociația Scriitorilor de Limbă Română Québec din 2007; Societății sud-est europene de studii canadienistice din 2008; vicepreședintă a Asociației Cultura e Solidarieta, „Athanor”, Roma din 2009; și membru corespondent al Academiei Româno-Americane din Boston din anul 2012. A scris mai bine de 20 de volume și este, de asemenea, realizatoare de emisiuni radio și tv.
Este deținătoarea a numeroase premii literare: premiul de Excelență al U. S. R., filiala Timișoara, (2000), premiul „Athanor”, al Asociației Culturale „Progetto Athanor”, Roma, (2008), diploma Merito H.C. jn Lettere, conferită de Accademia „Citta di Roma”, (2008), „Diploma di Merito d’Onore”, delle Citta di Porto cu colaborarea Binghamton University of N.Y., premiul Asociației Culturale „Austria pentru România”, Graz, Austria, premiul „Lenau”, pentru poezie, Viena,(2009(, premiul concursului internațional de poezie „Don Luigi di Liegro” Roma, premiul „Itinerari di solidarietá e cultura”, (2010), diploma de onoare „Orizonturi Universitare” Timișoara, diploma pentru colaborare interculturală la Festivalul Internațional de poezie de la Budapesta. Premiul Ioan Slavici pentru literatură, 2013.

Lasă un răspuns