«

»

Dorel Schor – O partidă posibilă

Mă întâlnesc, absolut întâmplător, la supermarketul din cartier cu madam Brodiciche din Odesa. O salut, bineînţeles, şi vreau să-mi văd de treburile mele pentru că nu am nici un chef de converzaţie…Dar nu e chiar aşa de simplu.
– Ai aflat ultima noutate? mă întreabă vecina. Marcu Ciobotaru, holteiul ălă slab care a jurat că nu se va căsători niciodată, s-a hotărât deodată invers şi vrea acum să se însoare. Ce spui de asta? Dacă ai şti cât l-am bătut la cap, dar e un tip cu capricii şi pretenţios nevoie mare, pune o mulţime de condiţii…
– Şi ce îţi pasă dumitale? răspund indiferent. Ai fete de măritat?
– Fete?!? Dar ce, lui îi trebuie fete? La vârsta lui are nevoie de una mai coptuţă, serioasă şi bună gospodină, care să-l mai fixeze acasă şi să-l dezveţe de prostii. Am început să caut una potrivită la mica publicitate. Lasă o clipă cumpărăturile, că nu ţi le ia nimeni şi uită-te în ziarul de astăzi să vezi ce partide am însemnat eu cu cerneală roşie:
„Văduvă cu maşină, două pensii şi apartament central cu mic defect…”
„Doamnă caută domn sociabil, înalt şi nefumător până în prezent liber”.
” Pentru mama mea, singură fără copii, aranjată, cu multă experienţă…”
Ei, ce părere ai? Pe care o luăm?
– Păi, ştiu eu ce să spun? Cred că ar trebui mai întâi să se întâlnească, să se cunoască, să se gândească…
– N-am ştiut eu? Toţi bărbaţii sunt la fel. Eu îl bat la cap pe Marcu de luni de zile să se însoare şi acuma vii dumneata cu „să se întâlnească, să se cunoască, să se gândească…” Ce, tare mulţi bărbaţi ai văzut matale care întâi s-au gândit şi apoi s-au însurat??

Lasă un răspuns