«

»

Corina KISS – Simpozionul „Muzica Românească În Context, 2017” (Rumänische Musik in Kontext)

Rumänische Musik in Kontext

 

La Delmenhorst, între 20 şi 22 octombrie 2017, s-a desfăşurat „Simpozionul Muzica românească în context“ organizat şi coordonat de profesorii univ. Violeta Dinescu şi Roberto Reale de la Facultatatea de Muzică Carl von Ossietzky din Oldenburg, profesori care au consolidat un loc de reper românesc pe harta academică germană.

Simpozionul s-a deschis cu un concert de muzică contemporană susţinut de TRIO Contraste din Timişoara care au avut în program compoziţii de Anatol Vieru, Eugen Wendel, Viorel Munteanu, Liviu Goldeanu şi Andrian Iorgulescu, prezentat de doamna profesoară de filosofie Silke Wulf.

Manifestarea muzicală a continuat a doua zi, cu prezentarea CD- urilor pianistei Luiza Borac ce reunesc piese de George Enescu şi de compozitori care i-au fost prieteni sau l-au inspirat. Chiar aşa se şi numeşte ultimul CD a pianiestei „Inspirations Dreams“ în care a inclus şi lucrări în primă audiţie!

Simpozionul a inclus o serie de comunicări ştiinţifice cu un interesant „evantai“ analitic şi stilistic, cu participarea profesorilor Laura Manolache, Nicolae Teodoreanu, (România), Corneliu Dan Georgescu, Adalbert Grote, Martin Kawalewski, Michael Heinemann, Ulrike Sienknecht, Ana von Büllow, Monika Jäger, Heribert Houbner, Eva-Maria Houben, Kadja Grönke, Ulla Levens, Heinz-Jochem Meencke, Arne Sanders, Wolfgang-Andreas Schultz, Corina Kiss (Germania) şi studenŢii Naemi Flemming, Arne Heinemann, Mitchell Mger Mkrtchian.

Dr. Corina KISS
Redactor muzical
1 noiembrie 2017
Düsseldorf, Germania

Lasă un răspuns