«

»

Expoziția ,,Ochii copilăriei”, a elevei Felicia Roca, la Biblioteca ,,George Radu Melidon” din Roman


Biblioteca Municipală “George Radu Melidon” din Roman găzduiește joi, 16 mai, începând cu orele 10.00, vernisajul expoziției “Ochii copilăriei”, a elevei Felicia Roca, de la Liceul Tehnologic din Adjudeni, comuna Tămășeni. Expoziția cuprinde peste 20 de lucrări.

 Felicia Roca este elevă în clasa a VII-a. Înclinația fetei pentru pictură a fost descoperită de profesoara Carmen Avram, fost cadru didactic al unității de învățământ. Succesoara acesteia, profesoara Nadia Anghel, și-a propus să pună în valoare talentul Feliciei. “În clasa a II-a, Felicia Roca reușea să-și surprindă colegii, dar, mai ales, cadrele didactice, prin modelaj în lut. Creațiile ei erau executate în cel mai mic detaliu. Profesoara Carmen Avram a fost cea care a inițiat-o pe Felicia în pictură. Școala i-a dat posibilitatea să se afirme prin expozițiile pe care le-a organizat și prin suportul primit la concursurile de gen la care a participat. Ideea de a o scoate din anonimat îmi aparține, mai ales că talentul ei este dublat și de rezultate bune la învățătură”, a precizat profesoara Nadia Anghel, de la Liceul Tehnologic din Adjudeni.

Expoziția “Ochii copilăriei” cuprinde peste 20 de lucrări în ulei pe pânză, acuarelă pe hârtie și tempera pe carton. Felicia ilustrează în creațiile sale, în principal, peisajul.

Materialele folosite în realizarea lucrărilor au însemnat o cheltuială pentru părinții elevei. “Părinții o susțin pe Felicia și, chiar dacă nu au o situație materială deosebită, vor ca ea să performeze în acest domeniu”, a spus profesoara Nadia Anghel. Eleva vrea să urmeze Colegiul Național de Artă “George Apostu” din Bacău. Prima confruntare cu publicul, în cadrul expoziției organizate cu sprijinul Liceului Tehnologic din Adjudeni, îi poate da Feliciei curajul de a arăta ceea ce creează, ce simte și ce vrea să transmită publicului iubitor de artă și de frumos.

ziarul de Roman

1 comment

  1. Marian Malciu

    Bravo, felicia Roca! Felicitări din suflet!
    Domnul fie cu tine în toate lucrările tale!
    Succes deplin şi felicitări susţinătorilor şi organizatorilor!

Lasă un răspuns