«

»

VIVAT, Emilia Țuțuianu Dospinescu!

Enigmatic e totul 

                                          (Emiliei Țuțuianu)

Vorbele se aşază straniu
între viaţă şi alt univers.
Abisul?! Fie cât mai departe!
Să citim despre el în cărţi!
Acum suntem aici, în tabloul
cu iarna albă,
mâine vom în cel cu verdele-verde.
Desigur vor înflori şi caişi,
se vor coace,
câmpiile vor rodi şi ele,
ca-n fiecare an.
Vom fi aici să le culegem.
Durerile, trecătoare,
şi ele vor rămâne singure.


Stau si ascult tacerile din mine. Sufletul vibrand in zi de vara. O zi deosebita pentru prietena mea Emilia Tutuianu Dospinescu, pentru cei pe care ii are alaturi.

Psiholog, poet si editor, Emilia este raspunzatoare in fata clipei, in fata omului de cultura, in viata CETATII romascane.

Emilia Tutuianu stie sa daruiasca! Cuvantul ia forme diverse in poezie si texte ce imbraca o carte. Gingasia sa este cea a unei flori. Oare stim sa pretuim ce avem langa noi? Desi departe, ma intreb uneori de ce Emilia este doar ceea ce este…Doar bunul Dumnezeu stie cate nopti si zile, trudind prin cuvant, editoarea continua sa lase o zestre impresionanta tinutului romascan.

Frumosul tinut azi are de ce sa sarbatoreasca! O fiica a locului ce merita pretuire si respect.

Vivat Emilia! Sunt tentata sa strig…Oare ma aude? Ma aude cineva? Fapta ziditoare, smerenia si cuvantul cald sunt vesmante pentru un suflet ales.

Anii, ii numara Dumnezeu…noi suntem doar prinsi in timp asteptand cuminti adevarata viata. Dar ce este timpul? Cum l-am putea masura? Dupa faptele noastre? Dupa trairi? Un lung sir de matanii, incarcat cu momente unice. Zambete, lacrimi, clipe daruite pentru a merge pe drumul care ne-a fost randuit…

Emilia Tutuianu si-a gasit drumul! Un drum al frumosului, unde iubirea si dragostea pentru Dumnezeu Tatal o ajuta in ceea ce face.

Nimic fara Dumnezeu! Acesta-i crezul Emiliei!

Ma alaturi celor ce sunt aplecati asupra slovei, cu cele mai calde urari pentru poeta, editoarea si mai ales pentru prietena mea Emilia Tutuianu Dospinescu!

La multi si frumosi ani, Emilia!

Mariana Gurza  http://www.marianagurza.ro/blog/

1 comment

  1. Boris David

    Emilia? Un fenomen cultura- social. Daruirea? Este chiar sufletul ei…Sa ramai asa cum esti, draga prietena!
    Boris

Lasă un răspuns