«

»

Memoriile lui G.T. Kirileanu lansate la ,,Gaudeamus”


Primele două volume din cele şase cuprinzând memoriile lui G. T. Kirileanu au văzut de curând lumina tiparului şi vor fi lansate astăzi, la Bucureşti, la Târgul de carte “Gaudeamus”. Editorul Constantin Bostan şi Fundaţia “G.T. Kirileanu” sunt la baza acestui proiect susţinut de Consiliul Judeţean şi realizat împreună cu Editura RAO. Toate cele şase volume sunt preconizate să apară până în 2015 şi să încununeze astfel efortul de a oferi publicului de pretutindeni o relatare extrem de bine documentată a vieţii celui mai important cărturar nemţean, de la a cărui moarte se vor împlini 55 de ani în anul 2015.

memorii-jpeg

“Lansarea primelor două volume de memorii este inclusă în programul special de lansări al Editurii RAO de la târgul de carte “Gaudeamus” tocmai ca o apreciere a acestui demers. În aceste prime două volume se regăsesc mărturiile lui G. T. Kirileanu din anii 1872-1918, reunite în acest proiect sub titlul generic “Martor la istoria României (1872-1960). Jurnal şi epistolar”.

Lansarea are loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 15.30, în pavilionul central al târgului de carte din Capitală”, a spus Constantin Bostan, realizatorul ediţiei, care va prezenta lucrarea împreună cu istoricul literar prof. dr. Nicolae Scurtu.

ziarulceahlaul.ro

Lasă un răspuns