«

»

Centrul eparhial de la Roman, sub oblăduirea Sfântului ierarh Dosoftei


Păstor pe scaunul vlădicesc de la Roman, Sfântul Ierarh Dosoftei a fost serbat într-o manieră deosebită la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Păstor al acestei eparhii, ctitor de limbă română, personalitate a vieţii religioase şi culturale româneşti, Sfântul Ierarh Dosoftei a fost serbat într-o manieră deosebită la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Sărbătoarea a debutat cu dumnezeiasca Liturghie oficiată de către Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor alcătuit din preoţii consilieri şi inspectori ai Centrului eparhial, precum şi din părinții protopopi. În cadrul slujbei, diaconul Mirel Ionuţ Andronache a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Vultureni (Protopopiatul Sascut). În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanţa Sfântului Dosoftei pentru teologia românească, rolul avut în viaţa culturii româneşti şi a Bisericii, în general, reiterând faptul că sfântul Dosoftei face parte din rândul celor patru sfinţi ierarhi care au păstorit pe scaunul vlădicesc de la Roman.

A urmat apoi, o procesiune cu icoana Sfântului Ierarh Dosoftei, după care, Preasfinţitul Episcop Ioachim Băcăuanul a săvârşit slujba de resfinţire a birourilor din incinta Centrului eparhial, împlinire a unui amplu proiect pe care ierarhul l-a iniţiat în urmă cu câţiva ani cu scopul de a restaura şi pune în valoarea frumuseţea din inima uneia dintre cele mai vechi arhiepiscopii. «La iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafinţitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul s-au derulat ample lucrări de reabilitare şi recompartimentare a birourilor în care îşi desfăşoară activitatea administraţia şi cancelaria eparhiale. Aceste lucrări se impuneau din cauza deteriorării evidente, iar pe de altă parte pentru a putea răspunde nevoilor impuse de noua organigramă a instituţiei. Ele constituie continuarea proiectului pe care Preafinţitul Părinte Episcop Ioachim l-a inţiat în urmă cu mai bine de patru ani, proiect ce presupune restaurarea patrimoniului Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.», a explicat arhidiac. Adrian Ciobanu, consilier economic.

www.epr.ro

Lasă un răspuns