«

»

Mariana Cristescu – Cine se teme de „Punţi”?!? Unde dai şi unde crapă sau… grija „patriotului naţionale”!

Mariana CristescuDupă cum se ştie, vineri, 23 mai a.c., la invitaţia Asociaţiei „Punţi de lumină”, reputatul scriitor Radu Theodoru a fost prezent la Târgu-Mureş, pentru a-şi lansa unul dintre cele mai recente volume: „Francmasoneria. Pro şi contra”. Manifestarea s-a bucurat de interesul scontat, autorul fiind însoţit de generalul dr. Mircea Chelaru – unul dintre prezentatorii cărţii şi în Capitală, cu puţină vreme în urmă, şi de George Savu, reprezentantul editurii bucureştene „Paco”, oaspeţilor alăturându-li-se prestigioase gazde: scriitorul Lazăr Lădariu, redactor-şef al cotidianului „Cuvântul liber”, preşedinte al ASTREI mureşene, prof. univ. dr. Vasile Dobrescu, prof. univ. dr. Cornel Sigmirean şi, evident, subsemnata, ca autor de proiect şi moderator. Public numeros, succes eclatant.
Nu revin asupra manifestării, s-a comentat suficient la vremea respectivă. Lucrurile sunt cunoscute. Ceea ce se cunoaşte mai puţin şi, recunosc, nici eu nu ştiam, fiindcă nu i-aş mai fi întins mâna persoanei „politicoase” care m-a monitorizat pe tot parcursul prezenţei celor doi generali la Târgu-Mureş, este ostilitatea virulentă cu care anumite persoane din grupări mai mult sau mai puţin oculte s-au grăbit să împiedice desfăşurarea lansării, împroşcând cu noroi şi calomnii atât asociaţia, cât şi pe membrii ei.
Iată ce posta „avant la lettre”, pe blogul personal, arhitectul Adrian Grigoriu, acuzându-mă indirect de tentativă de crimă şi instigând cititorii, ex-candidatul PNDC, în 2012, la Primăria Capitalei fiind prezent ulterior în Sala „Tonitza”, secondat, la rându-i, spre surprinderea mea, de un membru din staff-ul Vetrei Româneşti, Nu-i dau încă numele, vom aborda altădată subiectul.
Citiţi şi vă minunaţi:
„ACTIVITĂŢI SUSPECTE ÎN JURUL PATRIOTILOR ADEVĂRAŢI!!! Daţi şi voi «Share» şi fac un apel la patrioţii care pot face ceva să acţioneze să ne protejeze marele patriot Radu Theodoru, să preîntâmpine un eveniment nefast. Dl. General are 90 de ani şi orice se poate atribui vârstei. Eu sunt martor că este într-o stare de sănătate foarte bună, alert si mobil, nu este nici un motiv de suspiciune privind probleme medicale, aşadar …….. dacă ar păţi ceva, cu certitudine nu ar avea o cauză medicală. Vedeţi şi aici postarea mea la lansarea de acum 2 luni: https://www.facebook.com/adrian.grigoriu.ro/posts/2029442207194680”
Am văzut-o şi m-am lămurit.
Spre liniştirea spiritelor, precizez că pe domnul general Radu Theodoru – încântat de lansare şi aflat în cea mai bună formă fizică – şi pe editorul său i-am condus personal, a doua zi după lansare, cu un taxi, la gara din Sighişoara, de unde aveau să fie „recuperaţi”, pe şest, de acelaşi personaj „grijuliu”, cu maşina personală.
Nu aş fi reacţionat câtuşi de puţin la toată mascarada şi la acest pueril „scenariu”, dacă din lipsă de altceva mai bun, nu aş fi lecturat şi o altă mizerie postată pe blogul aceluiaşi:

„ ESTE SAU NU ESTE IN PERICOL VITEAZUL GENERAL RADU THEODORU?
Să ne protejăm patrioţii! Sunt îngrijorată de iniţiativa unei asociatii, „Punţi de lumină“ care a anunţat organizarea lansării cărţii: «Francmasoneria pro şi contra» scrisă de viteazul general (r.) RADU THEODORU, pentru joi, 22.05.2014, la Tg. Mureş (n.n. – inexact, madam, era vineri, 23 mai, aveţi probleme cu calendarul!).
Este un adevărat erou, care şi-a riscat viaţa scriind cărţăi prin care a desconspirat (n.n. –redau ad literam discursul semnatarei, pentru autenticitate!) atacul clandestin asupra poporului nostru din ultima sută de ani, de cel mai mare interes, alături de alte câteva zeci de cărti, fiind «România ca o pradă»”.
Cum stăm cu „limba de lemn”, pe care o amendaţi în cazul celor care se exprimă live, stimate Adrian Grigoriu?
http://arhiva-romanilor.blogspot.ro/2012/01/radu-theodoru-romania-ca-o-prada.html

Dar „frumuseţea” textului abia de aici începe, filiaţia târgumureşeană a… inspiraţiei fiind mai transparentă decât o iie „cu adevărat dacică”:
„Sunt îngrijorată pentru că se ştie că Asociaţia condusă de Mariana Cristescu este sub influenţa gen. Mircea Chelaru, mason cunoscut (n.n. – De unde se ştie, cine a emis inepţia asta? Generalul îmi este prieten, aflu de la Dvs. că e mason cunoscut!); că Mariana Cristescu este redactor cultural la publicaţia naţionalistă «Cuvântul liber» pe care unii spun (n.n. – Bănuiesc eu cine, aştept o confruntare făţişă, dacă au curaj !) că ea a avut un rol important să fie dusă pe linie moartă (n.n. – Sunteţi în eroare totală, publicaţia „naţionalistă” e bine mersi, ceea ce v-aş dori şi Dvs!); că aceeaşi asociaţie a publicat cărţile gen. Chelaru («România moluscă») şi ale fiilor săi, cărţi a căror valoare este pusă sub semnul întrebării.”
Minciuni, răutăţi, venin…, refulări de doi bani!
„România moluscă” , cartea generalului Mircea Chelaru, a apărut la editura bucureşteană „Semne”. Aş fi fost onorată să o editez eu. Nu-i timpul pierdut pentru o reeditare. Ne-aţi dat o idee. Iar cărţile tinerilor sunt foarte bune. În plus, neaflându-se în librării, din cauza tirajului rezervat, deci neexpuse lecturii, nu ştiu cine şi-ar putea permite să emită judecăţi de valoare. Ba ştiu: cei care „ne iubesc”! Nicio noutate, aşadar! Dar să continuăm lectura textului Adrianei Mihai, parcă aşa se numeşte internauta până acum cu desăvârşire necunoscută:
„Lucrurile se leagă prin faptul că publicaţia «Cuvantul Liber» este considerată organul de presă al Vatrei Româneşti (n.n. – inexact, este cotidian independent, chiar dacă redactorul-şef al ziarului şi Mariana Cristescu sunt membri ai Vetrei încă de la naşterea ei târgumureşeană!), organizaţie patriotică compusă din 750.000 de patrioti, dar care din 1991 până în prezent a fost condusă direct şi indirect de dr. Zeno Opriş, care este în mod foarte discret şi preşedintele organzaţiei Lions Club din Tg. Mures, ceea ce explică multe, mai ales inacţiunea Vatrei Romaneşti în intereres naţional http://www.ziaruldemures.ro/index.php?id=25&tx_ttnews%5Btt_news%5D=631
Îngrijorarea mea este justificată de destinul altor mari patrioţi:
– Octavian Goga se pare că a murit otrăvit la recepţia care a urmat unei lansări de carte la Cluj.
http://www.ziaristionline.ro/2011/09/28/cazul-uciderii-lui-octavian-goga-prin-otravire-ar-putea-fi-redeschis/
– Marele istoric George Buzatu, a murit exact acum un an după o lansare de carte la Bârlad, existând suspiciunea că a fost otrăvit la recepţia organizată după eveniment.
– http://www.ziaristionline.ro/2013/05/20/moartea-unui-mare-istoric-profesorul-gheorghe-buzatu-ultimele-aparitii-publice-la-targul-de-carte-de-la-barlad-si-la-lansarea-lui-larry-watts-de-la-iasi-video/
Poate sunt mai ingrijorată decât ar trebui să fiu dar prea multe coincidenţe care justifică o oarecare suspiciune. Îmi fac datoria să atrag atenţia patrioţilor români asupra unui aspect faţă de care există suspiciuni justificate sau nu!”
Să-ţi fie ruşine, madam! Suspiciuni nu au existat nicio secundă decât în capetele bolnave ale celor uşor de manipulat. „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia” – spune un proverb românesc.
Îmi rezerv dreptul de a-i acţiona în judecată pe cei doi, pentru prejudiciile de imagine pe care le-au dus persoanei mele şi Asociaţiei „Punţi de lumină”. Fiind un proiect cu caracter privat, accesul în sală nu va fi permis de acum încolo decât persoanelor agreate de organizatori.
Apropo, următoarea ediţie a „Punţilor de lumină” va avea loc în ziua de 18 iulie, la aceeaşi oră, şi în acelaşi spaţiu. Invit toţi prietenii!

Lasă un răspuns