«

»

Emilia Ţuţuianu – Poduri de Dor

[flickr_set id="72157672569673482"]

          Dorul de Moldova lui Ştefan Cel Mare, întregită în hotare fireşti e foc mistuitor… Am participat azi, într-o frumoasă zi de toamnă, la Poduri de dor –  arme ale spiritului rostuite de scriitori și poeți din stânga Prutului la Muzeului Unirii din Iași, într-o roditoare simţire de cuget românesc.

         Cuvântul scris și pornit din suflet, răscolitor, sub pana scriitorilor din Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova, amintind nostalgic de Grigore Vieru cu a sa Scrisoare din Basarabia, având  invitați de marcă prin Horia Zilieru, Mihai Păstrăguş, Constantin Toni Dârțu, a zidit punţi de lumină peste dorurile noastre.

       Turneul de suflet al poetei Diana Ciugureanu Zlatan, președinta Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova, a făcut să freamăte simţirea românească din Basarabia în oraşul Unirii lui Cuza, marcând evenimentul istoric din viața cultural-spirituală a Iașului prin exprimarea sinceră și însuflețită a dorului de matca românească – Basarabia e România! Au rostit adevărul curat Ina Paladi, Diana Ciugureanu Zlatan, Nina Gonţa, prof. Petronela Angheluţă  şi toţi fraţii noştri de peste Prut prezenţi astăzi la evenimentul de suflet ce a avut loc in sala Muzeului Unirii din Iaşi…

Salutul și gândul pios transmis celor prezenți de poeţii Mariana Gurza, Dorina Stoica, Mirela Șoimaru, Eugen Emeric Chvala și un scurt in memoriam dedicat poetului originar din Basarabia, Boris David au emoționat auditoriul.

Lansarea de carte a scriitoarei și poetei Nina Gonța, cu volumul În mrejele vieții, Editura StudIs, Iași, 2016 ne-a adus în suflet simțirea moldovenilor din stânga Prutului, tristețile și bucuriile celor care simt româneşte… dar și lacrima din colțul ochiului care nu poate fi ștearsă decât prin Iubire, Dragoste de Frumos şi Temeinicie. La eveniment au participat şi poeţii  Lucian Ioniţă, Titi Nechita, (colaboratori ai revistei Melidonium), Mihai Ganea şi Geo Moroşanu, membri USEM.

Momente artistice deosebite, ce au emoționat și încântat  publicul, au fost prezentate de actriţa Ina Paladi şi membrii ansamblului folcloric  ,,Floarea Dorului”din satul Cuizauca raionul Rezina, Moldova

legitimatii USEM

 

Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova

Lasă un răspuns