«

»

Marin Ifrim: Din lumea lui Urmuz, fostului planton de la Cercul Militar Buzău, ASR Principele Radu al României, i se dă Rapaportul

Am primit un mesaj redirecționat, o invitație prin ricoșeu la o ”Prezentare de carte regală în prezența ASR Principele Radu al RomânieMarin Ifrimi la Buzău”. Las de-o parte această formulare simandicoasă, formolată, și spun doar atât: Aici la Buzău, acum mulți ani, cam în vremurile în care Băsescu saborda România, i-am prezentat o carte lui ASR Duda al României. Am fost, după cele cinci minute, în care am citit un text de vreo patru propoziții, înjurat ca la ușa cortului. La câteva zile după prezența acestui Duda cu nume de titulatură de echipă de fotbal înaintea aguziei sale. Am fost rugat să-I prezint eu cartea de atunci, ceva despre vreo șapte ani ai săi de experiență europeană în facerea de bine a nației noastre. În fine, timpul a trecut și Duda s-a copt din nou: ”Curtea Veche Publishing alături de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” Buzău vă invită marți, 20 septembrie 2016, începând cu ora 17.00, la o prezentare de carte regală cu totul specială în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. În cadrul evenimentului vor fi prezentate volumele „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, “Săvârșin. Detaliul” de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României , „Regalitatea, astăzi” de Principele Radu al României și “Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache. Cel care m-a criticat atunci, în văzul activului său de partid, a avut dreptate. Nu mai insist. Vreau să spun doar că (ne)Regina Ana a României tocmai s-a dus în Regatul viselor sale, însoțită de un cântec pe versurile și buzele de lăutar ale lui Mircea Dinescu, iar Regele Mihai când e cu fundul la cotețul criogeniei moderne, când mișcă prin limba lui ASR Duda. Din toate astea, rămânem cu fostul planton de la Cercul Militar Buzău, teristul Duda, soldat în termen infinit. Presa rea în cerul gurii, tot afirmă că Alteța Sa Regală Duda ar fi securist. Așa o fi. Lucrurile au mai evoluat. Nu cumva o fi doar vreun simplu băutor de ceai furat ( ceist, adică) din depozitul de maculatură patriotardă a sergentului APV cu diagonală cu care ASR Duda se reîntâlnește acum, după câteva decenii de mers pe burtă, pe sub pământul patriei? Să vedem și să ascultăm prezentarea după care poate vor veni și amănuntele dândăreniste.
Marin Ifrim

La eveniment va lua cuvântul, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, domnul Emil Niculescu, scriitor, iar oficiile de gazdă vor fi făcute de Angela Stan, reprezentant al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău . Prezentarea va avea loc la sediul Bibliotecii (Str. Unirii, nr. 140A) și va fi urmată de o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns