«

»

„PATRIMONIU 100” cel mai nou proiect cultural lansat în luna decembrie

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a lansat miercuri, 12 decembrie, ora 16:00, la The Ark, Strada Uranus, nr. 150, proiectul cultural „Patrimoniu pentru următorul secol”.

Proiectul propune o campanie de conștientizare și educare ce vizează importanța protejării elementelor de patrimoniu cultural și necesitatea combaterii vandalismului asupra clădirilor monument.
Campania adresată în primul rând tinerilor și adolescenților are la bază rezultatele unui studiu sociologic (realizat in house), privind atitudinile adolescenților față de patrimoniul național construit.
La lansare au fost prezentate instrumentele prin care cei implicați în proiect doresc să atragă atenția asupra însemnătății patrimoniului și doresc să îi convingă pe tineri să se implice în protejarea sa.

Proiectul „Patrimoniu pentru următorul secol”, derulat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală este finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul programului de proiecte, manifestări și acțiuni dedicate Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial.

Lasă un răspuns